maandag 27 februari 2012


Burkina Faso 23-02-2012.

 
Het visum voor BF gaf geen problemen wel erg duur 126.000 chf en was met wat extra geld zo geregeld. Hier na zijn we nog wat door de stad gereden op de motor en hebben een verzekering geregeld voor de Yamaha.
En heerlijk gelopen door het Parc de Bamako en daar een goede lunch genoten.

Ook hadden we per mail contact met Casper http://ctjansen.nl , hij was ook in Bamako en kwam ons opzoeken. Een aardige vent met veel reis ervaring, hij reist al zo'n 10 jaar over over gehele wereld, de laaste 6 jaar ook in een expeditie truck. Ik had al veel op zijn site gekeken en het was leuk om hem te ontmoeten. Hij had veel cadeautjes voor ons: waypoints, tracks en boeken. Nogmaals bedankt Casper.

Ook het nieuwe stysteem van het horrengaas werkt perfect, helaas hebben die Afrikaanse prutsers het niet helemaal op maat gemaakt, inshalla.

Mijn maag kon weer wat verdragen en we konden verder onderweg naar BF, via Koloko. Eerst moesten we nog een nachtje slapen in Mali. We vonden een mooi bushcamp, lopen er een paar van die enge mannen met geweren, ze knallen alles neer wat eetbaar is, we voelden ons er niet op het gemak en zijn weer verder gereden. We hadden nog zicht op een hotel in Sissoko. Helaas kosten voor parkeren 10.000 CFA = 16€. Ja doei! We zijn op de vrachtwagen parking gaan staan naast een reusachtige houttruck, die hardhout had gehaald in Ivoorkust. Dat moest naar Nouakchot in Mauritanie, 4000 km verder. Nu weten we ook hoe de wegen kapot gereden worden: hij woog op zijn vrachtbrief 108.000 kg en dan de banden waar ze mee onderweg zijn: opgelapt met schoenzolen, ongeloofelijk. Eerst dacht ik dat hij over een paar lokalen heen was gereden, maar hij verzekerde me dat het African tires waren, oeps.

Met de tracks en tips van Casper zijn we bij Koloko na de grens rechts afgeslagen. Een schitterende natuur, eindelijk weer groen en we reden soms door een haag van mangobomen. Het pad was weinig bereden maar goed te doen. Bij Sindou hebben we een bushcamp gemaakt en de volgende dag zijn we naar Piques de Sindou gegaan, heel bizarre rotsformatie's, echt heel mooi. Een stukje verder waren de watervallen van Karfiguela, voorbij Banfora. We zijn hier naar boven gelopen om wat af te koelen in een van de poelen, het is erg heet. We overnachten op de parking hier. (ze noemen het campement)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten