zondag 19 februari 2012

Mali 17-02-2012.


Mali 17-02-2012.

We zijn al weer een weekje in Mali en hebben een paar mooie dagen gestaan aan een stroomversnelling aan de Senegal rivier, net ten zuiden van Kayes.

Via Nioro de Sahel zijn we naar Kayes gereden, 250 km. Helaas was 50% van de weg een weg met veel gaten en hadden we dat geweten dan hadden we de omweg van 350 km niet gemaakt en de piste van Kiffa naar Kayes genomen.

Bij Kayes hebben we het fort Medine bezocht. Dit wordt erg mooi gerestaureerd. Hierna hebben we drie dagen gestaan bij het Campement Touristique Chute et Jardin de Tacoutalo met als “manager” Yacouba Dembele. We hebben vandaar nog een leuk tourtje gemaakt naar de grootste watervallen van West Afrika, die inderdaad erg mooi waren.
Hierna via een zeer goede nieuwe weg naar Bafoulabe, waar we met een pont de rivier over moesten. Natuurlijk gelijk gezeur over de prijs: hij wilde 30,-€ hebben en na veel pijn en moeite konden we voor 15,-€ over, nog veel geld vond ik. Nu hoor ik net van Jan en Mariska dat ze deze pont ook hadden genomen en dezelfde problemen hadden. Ze zijn er wel voor iets minder over gekomen, maar ik begrijp nu ook de opmerking van de schipper: je bent zeker Hollander.
Jan had hier zijn visitekaartje ook al afgegeven ;-).

We hebben niet de weg langs de rivier genomen, van een paar anderen had ik vernomen dat de weg erg dicht gegroeid was. De Pistenkuh had er een week voor nodig om zich hier weg door te zagen en nog andere mensen, die we troffen in Marokko, hadden het in 3 dagen gedaan. Daar hadden we geen zin in. Na wat spoorzoeken vonden we de juiste weg naar Manantali, een goede piste. Hierna was het 100 km k.... naar Tambaga. Daar rij je dan in je 4x4 en denkt dat je wel goed bezig bent en dan komt er een echte reisbus als tegenligger ??? en een truck met oplegger (in het donker) oeps. Hierna was het een zeer goede weg naar Kita en Bamako.
Hier vonden we een mooie weg direct door het centrum en gelukkig hebben we niemand van zijn brommertje (echt veel) gemaaid.
Ook nog wat inkopen gedaan in echte supermarkt, maar wat een prijzen: melk 2,-€, een blikje cola zero 1,-€, een zak chips 3,50€ en tanken kost 0.95€ de/liter. Er 350 liter in gegooid en hij lekt weer, K.K.K.K.

Tot onze verbazing zijn Jan en Mariska ook hier in Bamako http://www.travel2survive.com/ en ze komen ons opzoeken op het camp waar we zijn, Campement Kangana. Ze hebben een erg mooie truck, helemaal zelf gebouwd met erg veel RVS en een mooie inrichting. Er is 3 jaar aan gewerkt, het is een goed doordacht concept en ondanks dat ze al vele km moeilijk piste hebben gereden met veel bomen ziet hij er nog wel goed uit. Zelfs dat ze op hun kant hebben gelegen in Marokko heeft niet zoveel schade gegeven.

Ze zijn vandaag erg laat nog vertrokken richting Pays Dogon, maar met alle onregeldheden zien wij dat niet zitten en zullen maandag een visum voor Burkina Faso halen hier in Bamako.

Zelf ben ik de laatste dagen wat gammel door de warmte of ik heb iets opgelopen, de darmen zijn nogal van streek en het gas alarm in de camper gaat steeds af waar A3 niet blij mee is, maar het geeft me wel wat verlichting.

Tot een volgende keer.

Gr. Joop! en Adrie.

1 opmerking: