woensdag 29 februari 2012

Oh, Moeder wat is het heet!! 29-02-2012
Bij de watervallen waren erg veel vogels, we zijn 's morgens nog een keer omhoog gelopen en zijn wel behoorlijk toegetakeld door kleine vliegen die ons gebeten hebben: het lijkt wel de mazelen op onze onderbenen.
We zijn hierna naar Bobo Dioulasso gereden en hebben hier een mooi bos bezocht, Forest de Kou, erg mooi.

Na wat inkopen bij een supermarkt en een paar ventilatoren te hebben gekocht zijn we naar een klein meertje gereden waar veel Hippo's zijn. Mare aux Hippopotames. Hier hebben we een boottochtje gemaakt en we zijn 2 nachten gebleven. Hierna nog een stop bij de Heilige Krokodillen van Sabou, er zitten er bijna 100 in nog maar een klein beetje water en dan lopen er ook nog mannen te vissen. Ze gaan wel het water uit als de “Oude Krokodil” weer in het water gaat. Er was hier een redelijk vervallen campement waar we water scoorden Er was ook een oudere man (ouder dan ik natuurlijk) die hier een motor had gekocht en met bepakking voor 6 weken rond toerde en dan in september weer terug kwam. Moedig hoor. Ook kregen we een wachter die de hele nacht op een stoel naast de camper heeft gezeten. Ik begreep uit de notities van Casper dat hier soms wat gestolen werd.
Er waren ook een paar projecten met brons gieten. Ze maakten mooie stukken, we hebben er een gekocht.
Hierna was het nog maar een klein stukje naar Ouagadougou, waar we ook een goed gesorteerde supermarkt vonden met redelijke prijzen. Het visum voor Benin hebben we hier ook gelijk gehaald.
Mevrouw de ambassadrice werd door haar onderdanen behandeld als de Koningin.
We kregen ook nog een hand van deze imposante dame. Het visum werd snel afgehandeld en we waren met een uur weer buiten.
We hadden de coordinaten van een hotel/campement Village Nong Taaba, prima vertoeven hier met stroom dus de airco de hele dag aan, een super zwembad met mooie meiden (sommige wel erg volumineus) en een erg goed restaurant.
Echt wat voor diehards zoals wij ;-))

Gelukkig is er hier weinig verkeer buiten de steden, maar wat er rijdt heeft meestal ook een deadwish.
Van de week hadden we bijna een vrouw onder de auto, ze viel van de fiets toen ze van het asfalt reed om ruimte te maken.
Ook Jan en Mariska hadden een vent onder de auto, hij liep er gewoon onder. Ze hebben hem overreind geholpen, hij bloede behoorlijk en zijn snel door gereden, heel verstandig.

Wel erg komisch: gisteren was er een vrachtauto uit jaar nul, volgeladen met boomstammen, die probeerde te keren op de weg, wat hem niet lukte. Een en al rook, volgens mij stookte hij ook hout?? er kwam er ook rook uit zijn oren. Hij rolt ineens met een vaart achteruit het talud af, maakt een bocht van 90 graden en rijdt, nog steeds achteruit, dwars door een muur. Het was echt de comedy capers. We lagen in een deuk.
Helaas gebeurde het net buiten beeld van de vooruitrij camera.

Mijn naam hier is Cadeau, bijna iedereen kent me hier en overal roepen ze mijn naam. Ik ben er nu achter dat het helemaal niet leuk is om zo beroemd te zijn. Ook willen de dames allemaal een baby van me, ik zal wel iets verkeerd begrijpen??

Heb net nog gekeken voor het weer: de komende 2 weken voor Benin 40 graden en zon, oef.

Wat vinden we van West Afrika.

Ik moet zeggen dat het ons wat tegenvalt. We hebben 900 dagen in 11 landen in Zuidelijk Afrika rondgereisd, maar hier is het echt heel anders, respect voor natuur en hygiene zijn ver te zoeken.
Open riolen zie je nog veel hier. Mensen stappen hun hut uit, laten hun broek zakken en doen hun behoefte. Er wordt hier nog erg veel op hout gestookt dus alles word gekapt en in brand gestoken. Ook is er erg veel katoenaanplant en ook hiervoor worden hele bossen gekapt. Het wordt zo alleen maar droger en meer stof.
Soms vind je nog wel wat moois, maar in vergelijk met de duizenden km die je hier rijd is het niet echt de moeite waard. Zelfs in de parks hier in BF hebben we nog geen wild gezien. Hopelijk wordt Benin de kroon op de reis, ik heb hier veel goede verhalen over gelezen.

Hierna draaien we om en gaan weer naar het noorden. Verder door Nigeria en de Congo's en alle problemen met het visum voor Angola zien we niet zitten, kijk maar eens op deze site: http://drivingthroughafrica.com van een paar jongens die nu met hun VW bus, na maanden proberen het visum voor Angola te krijgen, zijn gestrand en de auto terug verschepen naar Europa. Ze gaan nu backpacken in SA. Hun site is leuk om te lezen.
Van de meeste andere reizigers die in Pointe Noir gestrand zijn hebben we de verhalen gelezen.

Avontuur is leuk, maar zo afzien met al die corrupte lui, dat is niet ons ding. Het moet wel leuk blijven. Er zullen heus wel reizigers zijn die het lukt om er door te komen, maar wij zien dat niet zo zitten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten