zaterdag 21 april 2012

Marokko, wat een verademing. 20-04-2012.


 We zijn al weer ruim 2 weken in Marokko en als je dan denk aan West Afrika lijkt het haast wel een eeuw geleden, ja soms heb je dat. Onze eerste stop was Barbas voor 3 nachtjes, 100 km over de grens met Mauritanie. Hierna Dakhla, waar we ook een paar dagen zijn blijven hangen. We konden hier weer onze voorraden aanvullen en dat was wel nodig ook. We hebben een heerlijke wandeling gemaakt naar een eiland vlak voor de kust dat alleen bij laag water te bereiken is. Ook was het heerlijk rustig nu alle Fransen zijn weer richting huis zijn.


Hierna zijn we rustig aan de 1000 km naar Plage Blanche gereden waar we nu een week staan. Dit is een van onze lievelings plekken in Marokko. Het is een idealistische plek aan de uitloper van een rivier waar de flamingos, lepelaars en Casarca eenden fourageren. Het strand is 50 km lang en erg breed. Het is ideaal geschikt voor de zeilwagen. Ik heb mooie lange afstandstochten kunnen zeilen. Echt gaaf, grote golven, oneindig strand en begeleid door tientalen meeuwen en sternen die waarschijnlijk beledigd zijn omdat ik ze bijna over hun staart rij. Ook met de motor over het strand rijden is een belevenis. Ik heb een paar mooie offroad tochten kunnen maken. En er zijn veel duinen en een klif om te vliegen, wat wil je nog meer.
Ook om te wandelen is het een prima gebied, over het strand maar ook langs de rivier kun je uren lopen.
We werden regelmatig bezocht door geiten en ezeltjes en ook de kat, die we vorig jaar al hadden leren kennen als klein katje, was steeds met zijn kattenbroertje bij ons in de buurt.Verder is het nieuws dat we overtocht hebben geboekt naar Buenos Aires in Argentinie. We gaan weer vanaf Antwerpen en gepland is 23-07. Ook voor dit jaar waren alle huten vol geboekt, we konden alleen nog een eigenaars kabine krijgen, erg luxe met aparte slaap-, huis- en badkamer en aan de buitenzijde van het schip. Finacieel wel een aderlating, maar de overtocht duurt ook 30 dagen. Het is dan wel fijn om wat ruimte te hebben en alle andere hutten op dit schip zijn aan de binnenzijde, dus geen raam en met een stapelbed. We zullen de broekriem wel wat aanhalen en wat langer in Marokko blijven, waar het leven toch wel erg veel goed koper is als in Europa. Ik zag dat de benzine nu €1.87 kost in NL. Hier kost het de helft en ik heb in de West Sahara nog in totaal 2000 liter diesel kunnen tanken voor € 0,45. Nou ja, onze Turtle lust ook wel een slokje.

Tot een volgende keer.
Gr. Joop en Adrie.
Foto'shttps://picasaweb.google.com/115016470318151789007/Marokko2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten