vrijdag 6 juli 2012

Boot ramp nummer twee 03-07-2012.




We zijn weer in Nederland aangekomen en onze boot naar Buenos Aires zou 21-07 vertrekken van Antwerpen, krijgen we een mailtje van onze boekings agent dat de boot uit de vaart is genomen.
Grimaldi, de reder heeft problemen in de haven van Argentinie en met het vaarschema en schrapt daarom onze overtocht. Naar een andere haven geeft ook problemen omdat we als passagiers met onze begeleide auto's daar niet van boord mogen.
Er is nog een mogelijkheid naar Montevideo in Uruguay, waar ze maar 2x per maand heen varen, maar alle hutten voor dit jaar zijn al vol geboekt en onze boot zou deze haven ook niet aan doen.
Dus voor ons weer een grote ramp, na alles al geregeld te hebben en speciaal van Marokko naar Nederland te zijn gereden. Nieuwe banden gehaald, tewijl we op de oude nog wel 25.000 km hadden kunnen rijden, verzekeringen, reisboeken, enz, enz.
Het alternatief dat we van onze reis agent krijgen is het geld terug, onze camper als vracht boeken en zelf vliegen. De overtocht kostte €8700,- incl de hut en 30 dagen aan boord en de Turtle natuurlijk (€3100,- )
Om de camper nu als vracht te versturen zijn de kosten €5000,- naar Montevideo in Uruguay. Als we dit geweten hadden we misschien toch geprobeerd vanuit Dakar te verschepen.
Ook moeten we zelf vliegen en ergens een maand verblijven, omdat we op dit moment in de camper wonen.
En het grootste probleem is dat we onze Turtle niet in de gaten kunnen houden onderweg.

Als alles lukt hopen we begin Augustus de camper als vracht op de boot te kunnen zetten.

En probleem 2 is dat we nu vluchten moeten gaan boeken, terwijl je bij Grimaldi nooit de zekerheid hebt dat ze op tijd varen of uberhaupt wel gaan en dan staat je camper nog op de kade, terwijl jij al moet vliegen en dit valt niet onder je annuleringsverzekering . Deze problemen hebben we verleden jaar met onze poging om te verschepen naar Baltimore allemaal al ondervonden. USA.http://www.overlanders.be/forum/viewtopic.php?f=56&t=1045

Tot een volgende keer.
Gr. Joop! en Adrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten