maandag 6 augustus 2012

Joop weer aan het werk!


Na Spanje werd het Frankrijk. Het weer was super, dus op naar het hoogste duin van Europa. Hier kon weer gevlogen worden. Een gekkenhuis was het wel daar, wat een drukte en zeker niet ongevaarlijk.
Ook kwam onze oude Air Time steun en toeverlaat Maurice ons daar nog opzoeken. Hij was onderweg naar Madrid om daar wedstrijden te vliegen, een gezellig weerzien.
Hierna nog een bezoek aan www.futuroscope.com , erg leuk en interessant om daar weer eens te zijn.
Na onderweg de nodige vrienden te hebben bezocht zijn we weer in Soest beland. Hier mochten we bij onze stalling staan om te klussen aan de Turtle, dus nogmaals bedankt voor de gastvrijheid Corien en Wim. Ook konden we onze oude Chevrolet weer van stal halen. Na 9 maanden was de accu nog vol: starten en lopen.
Natuurlijk alle familie en vrienden bezocht en op bezoek gehad. Vooral Ma was heel erg blij dat de verloren zoon en dochter weer in het land zijn.
En toen weer aan het werk, eerst al het geregel met het opnieuw verschepen van de Turtle en daarna met alle klussen die er nog gedaan moesten worden.
Nadat we onze portie regen hadden gehad en het weer droog werd was het tijd om de lijst met klussen af te werken. Vooral de opbouw had de nodige krassen en het aluminium aan de buitenkant begon hier en daar wat te oxyderen en dus werd het schuren en schilderen en poetsen om de krassen van de Afrikaanse bomen er weer uit te krijgen.
Kilo's verf en zo'n 500 meter plakband verder staat hij er weer super mooi en strak bij. Vooral de laatste 2 weken, toen het weer zo goed mee werkte, is er elke dag op volle toeren gewerkt. Ik ben trots op mezelf en vind dat ik best wel opslag had verdiend. Gelukkig vond Adrie dat ook en ze wil nog wel 35 jaar met me verder.
Op 31-07 konden we de Turtle naar Antwerpen brengen. Wel erg spannend om je alles zo achter te laten. Via ons tracking systeem kon ik goed zien of hij al verplaatst werd en ja gisteren is hij geladen in Antwerpen en zal nu via een aantal havens naar Montevideo varen. Gelukkig doet de boot geen havens meer aan in Afrika, dat was een pak van ons hart.
Ook hebben we via Stonne, de monitor van ons http://www.overlanders.be/forum contact kunnen maken met Sarah en Merv http://moglander.com , die zitten op dezelfde boot, de Grande San Paolo, en stappen in Le Havre op en varen dus mee. Ze zullen onze Turtle in de gaten houden.
We gaan nog een weekje naar Oostenrijk om wat te vliegen, vrienden te bezoeken en de auto's die daar in de stalling staan te starten.
En dan vliegen we 23-08 naar Buenos Aires en blijven daar een paar dagen. Dan gaan we met de boot naar Montevideo in Uruguay, waar als het vaarschema aangehouden wordt, de Turtle op 27-08 aankomt. We zijn benieuwd.

Het volgende verslag zal uit Zuid Amerika komen, dus tot dan.
Gr. Joop! en Adrie.







1 opmerking:

  1. Ha Joop en Adrie,
    Ben benieuwd naar jullie belevenissen in Zuid Amerika. Veeel succes en geluk daar!
    Berry

    BeantwoordenVerwijderen