vrijdag 26 oktober 2012

Walvissen, Orka's , Zeeolifanten en nog veel meer. 22-10-2012.


We rijden weer zuidelijker en maken vele mooie stops langs de rivier Parana. Onderweg is het weer nogal wisselvallig: bloedheet en benauwd en erg onstabiel met regelmatig onweer en heftige buien, gelukkig vooral 's nachts.
Op de lodge El Gringo werden we zo verwend dat we er 3 dagen gebleven zijn. Ze kwamen regelmatig eten brengen: een doos met brood en gebak en 's avonds zelfs een complete maaltijd: een stuk van een compleet varken dat we al gespot hadden in een steenoven. Op dag 2, toen we weg wilden, reden we ons vast op het terrein. Erg diep in de blubber, de zandplaten moesten er zelfs aan te pas komen. We zijn toen nog maar wat langer gebleven en hebben gewacht tot het wat droger werd. Toen een nieuwe poging. We kwamen los, maar er was wel schade aan het terrein: flinke geulen, die we zo goed als dat ging gerepareerd hebben.

Omdat ik nog steeds niet tevreden was met het veren van de vooras, ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in elasticos. We hadden het geluk een mooi bedrijf te vinden dat ons perfect heeft geholpen. Echt super. We hebben aan beide zijden een blad verwijderd. Een hele klus. Ik ben blij dat ik er niet zelf aan ben begonnen. Na een dag was het voor elkaar. De veerpakketten zijn er onderuit geweest. Een blad werd verwijderd, de anderen opnieuw gebogen en er weer onder gebouwd met nieuwe veerstroppen. Voor 150,-€ kun je niet klagen. Hij veert nu veel beter en het irritante geklapper is zo goed als weg, dus zijn we erg blij.


Ook moest er weer geld gewisseld worden. Op de zwarte markt krijg je 30% meer dus ik had een voorraadje Us$ gehaald in Uruguay en moest deze nog wisselen. Dat was al een paar keer gelukt, maar je moet erg uitkijken voor oplichters en vals geld en niet te vergeten de politie. In een chique koffiebar vraag ik aan de ober of hij iemand weet om te wisselen. Hij gaat aan het bellen en even later verschijnen er een paar keurige heren. Ze moeten nog geld halen van de bank dus we gaan mee. Ze halen daar geld en ze kennen ook veel mensen in de bank, dus ik kreeg het wat warm toen het verhaal was dat we wel op een kantoortje bij de bank transactie konden afronden? Ik vond dat niet zo'n goed idee ivm met camera's, maar het was geen probleem en beter als in een bar, vonden ze. Dus toch maar gedaan. Ze kwamen erg normaal en betrouwbaar over en als het een val was geweest hadden ze het wel anders aangepakt volgens mij. Dus het geld gewisseld en ieder weer zijn's weegs. Oeps, dat viel weer mee. Voor ons is 30% toch veel, daar we hier vele maanden rondreizen.

Hierna hebben we nog op wat mooie plekjes overnacht, maar zijn eigenlijk toch wel snel naar het zuiden gereden, mede ivm met 2 dagen regen. Voor je het weet ben je al weer 1500 km zuidelijker.

We kwamen bij een ander hoogtepunt van de reis: het schiereiland Valdes. Dit is een natuurgebied waar veel Walvissen komen en Orka's, er zijn kolonies Zeeolifanten, Zeeleeuwen en Pinguins.
Echt supergaaf. We staan nu op een plateau direct aan zee en de Walvissen zwemmen op 40 meter langs onze camper en geven soms mooie shows. We zijn er ook met een boot op uit geweest, maar dat viel tegen. Niet zo mooi als het plekje waar we nu staan. Ook nog een rit gemaakt over het eiland en Orka's gespot. Helaas geen goede foto's. Wel honderden Zeeolifanten en Pinguins en op het land nog Guanaco's (Lama's) , Mara's ( Pampahazen) en Rhea's (kleine Struisvogels) met jongen.

Vogelaar Adrie gaat prima met het afteken van haar vogels en ze zit al op 122 stuks.

Ook moest er nog een noodstop worden gemaakt voor een Mousehole slang van 1.5 meter. Gelijk op de foto, maar hij gaat onder de auto en wil in het chassis klimmen. Dit zagen we toch niet zo zitten en met een paar stenen (niet zo groot en niet zo hard) hebben we hem op andere gedachten kunnen brengen.

Voordat we het eiland op gingen moesten we nog voorraden inslaan, want we hadden 3 controles gehad ivm met fruit en vlees, wat je niet mee mag nemen naar het zuiden.

Bij de camping werden we aangesproken door iemand die hier ook een expeditieauto aan het bouwen is. We hebben hem een rondleiding gegeven en 's avonds, nock, nock, was hij er weer met 2 flessen wijn en ingemaakte aubergines. Ik heb ook nog een vraag aan hem gesteld over een bescherming van de voorruit van de DAF ivm met steenslag. Er zijn hier geen onderdelen van DAF te krijgen, dus een voorruit is een probleem, mocht dat nodig zijn.

Hij haalde ons de volgende dag af om zijn bedrijf te bezoeken, naar zijn project te kijken en te kijken wat we konden maken. Het blijkt een groot bouwbedrijf te zijn waar hij de baas is, dus we gaan volgende week aan de gang. We zijn benieuwd.

Tot een volgende keer.
Gr. Joop en Adrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten