dinsdag 19 februari 2013

We doen het kalm aan.We vermaken ons hier nog best bij Klaus en Claudia. Ik had een lijst met nog te doen dingen aan de Turtle. Het is gezellig en we hadden nog een verjaardag van een Motormuis, dus een goede grill party.
Er is veel wind maar het is lekker warm 30+ graden met een lage vochtigheid, prima. Na 5 dagen werd de wind minder, dus tijd voor een vlucht met de paraglider. Martina, die hier is gestrand met haar lieve hond

Perla, wilde de motor wel terug rijden. Zij heeft haar Toyota in Kirgistan staan en is voor de winter hier in Argentina. Ze was een trektocht aan het maken met paarden voor een paar maanden, maar haar metgezel was volgens haar een eikel, dus heeft ze haar paard verkocht en bivakkeert nu hier. Eerst gaat ze naar Duitsland naar haar moeder en dan in het voorjaar weer verder in Kirgistan, misschien eerst naar Mongolie en dan wil ze waarschijnlijk door China. Wel lef, die kleine en Perla gaat mee. Ze heeft ook 5 jaar door de wereld gezworven met een motor dus wilde ze mee de berg op en de motor terug rijden. Er vloog al iemand dus een een goed teken. Na de start wat zoeken naar thermiek en gevonden. Lekker omhoog gedraaid tot 1900 m. Ik had radiocontact met Martina en vertelde haar dat ik naar Klaus zou vliegen om daar te landen, dit is ong.15 km. Klaus woont in dat smalle dal voor mijn voeten op de foto. Ik zag de bomen behoorlijk bewegen dus ben ik wat door gevlogen en ben iets verder op een plateau geland. Toen ben ik weer naar beneden gelopen het dal in en kwam bij Klaus uit. Martina kwam ook weer veilig terug, ze had wel wat moeite met de hoge motor, maar goed gedaan.bij 35 graden, ik kan beter de motor pakken. Een uurtje later is alles weer gepakt en kunnen we, met tafel en stoelen, weer verder. De brug voor de camping is gesloten, hij is aardig verrot. Er gaan nog wel wat personen auto's over, maar volgens mij zal het niet lang meer duren voor hij instort. We vinden een plekje aan een erg mooi meer met een erg foute naam: Hess, hoe verzinnen ze het! 's Morgens weerspiegelt de Glaciar Tronador in het water. We blijven we nog een dagje staan, ondanks het stof. Hierna willen we de Glaciar bezoeken. De weg is weer een richting, erg mooi. 8 km voor de Glaciar is het weer tweerichtingsverkeer en volgens de ranger is dit voor ons waarschijnlijk wel wat smal ivm met tegenliggers. Het weer is ook omgeslagen. Ook de volgende dag regent het en trekt het ons niet om verder te gaan. We maken een wandeling naar een waterval en om 16.00 uur kunnen we op de eenrichtingsverkeer weg terug.

Na 8 dagen met een schoon en volledig gecheckt huis weer verder naar het merengebied van het NP Nahuel Huapi. Er is een stuk weg dat op de meeste uren een richting verkeer is ivm met de breedte. Om 14.00 uur was onze kant open, dus aan de rivier geluchnched, wat rond gelopen en hier en daar nog even gevraagd of de weg ok was en of er misschien bruggen zijn waarvoor wij te zwaar zijn, maar alles ziet er goed uit, dus op weg. Na zo'n 4 km. gaat er een lampje branden met de teks Altzheimer! De stoelen en de tafel staan nog op onze picnicplaats. Het is nog 4 uur een richtingweg en we kunnen dus niet ff terugrijden. Adrie blijft bij de auto en ik ga wel lopen. Na een paar honderd meter zie ik in dat dit geen goed plan is 

Een leuke plaats is Bariloche, de chocolade hoofdstad van Argentina. We durven er echter niet te parkeren om het te bezoeken: er wordt hier enorm veel ingebroken in campers en we zijn al gewaarschuwd door diverse mensen. Ook het weer zat niet mee dus zijn we wat door gereden en zijn onder weg nog hele leuke kleine dorpen tegengekomen zoals La Villa Angostura. Het is hier echt erg toeristisch maar zo en zo mooi: bergen, gletschers, vulkanen, azuurblauwe meren en veel groen. Het blijft een week slecht weer, zien we op de voorspellingen dus dat moeten we dan maar uitzingen. We willen hier nog wat langer genieten in deze mooie omgeving.

Tot een volgende keer.
Gr. Joop en Adrie.

Ik begreep van diverse volgers dat ze niet kunnen reageren, dus probeer ik zelf even. Ik heb op het pennetje onder aan de mail gedrukt en kon toen deze reactie plaatsen.

Gr. Joop!

2 opmerkingen:

 1. Leuk om jullie blog te lezen en ons deelgenoot te maken met jullie belevenissen.
  Verwachtte dat je al veel eerder de warmte op zou zoeken want van kou hou je niet.
  Hier mis je in ieder geval niets.
  Zie uit naar het volgende verslag.

  Groet

  Claus en Elja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joop en Adrie,

  De Turtle is weer oke neem ik aan.

  We zitten momenteel al wat weken in Oostenrijk nog een week gaan we weer terug naar huis .We zitten nog volop in de winter ik heb er geen moeite mee had ik anders maar in Spanje wat moeten kopen .Met ons gaat het goed en zover ik lees met jullie ook.

  gr. uit Oostenrijk
  Rinus en Corrie

  BeantwoordenVerwijderen