Even voorstellen Joop en Adrie

Even voorstellen: we zijn Joop en Adrie.

We reizen al weer 30 jaar in campers over onze wereldbol.
Reizen en sport is de rode draad die door mijn leven loopt. Enduro sport, zeilen, 4x4 rijden, fotograferen en paragliden wat ook 16 jaar mijn werk was.
We zijn nu al weer 3 jaar  bijna continu onderweg in onze campers.
In 1990 hebben we onze camper naar Noord Amerika verscheept voor een jaartje sabatical.
Hierna was het Europa waar bij we ivm met mijn werk het merendeel van het jaar onderweg waren in de camper. Na overlijden van ons maatje en blafbek, zijn we de winters aan de zuid kant van de evenaar gaan doorbrengen.
2003: Maleisie/ Nieuw Zeeland met een Iveco camper
2004: Thailand/ Australie met een Toyota camper.
2005 t/m 2010 Zuidelijk Afrika, hier hebben we 11 landen bezocht en 900 dagen 100.000 km rondgetrokken met een Iveco camper en de laatste 2 jaar hebben we ook nog een Suzuki 4x4 op sleep gehad voor het echte off road werk. Deze was als mini-safari auto uitgerust en hiermee hebben we ook mooie reizen gemaakt.
Omdat we toch erg veel plezier beleven aan het reizen door gebieden waar geen asfalt ligt en onze camper dit echt niet aankon, zijn we in 2010 op zoek gegaan naar een wat stevigere off road camper. Omdat we er bijna permanent mee onderweg zijn, wilden we na de kleine Suzuki toch wat ruimers en dat is gelukt.
Wat onze plannen zijn weten we nog niet precies, eerst maar de nieuwe truck goed uit testen en dan richting het Oosten of het Westen.
We hebben in 2005 onze eerste camper gekocht in SA. Hier mee hebben we 3 winters door zuidelijk Afrika gereden. Het hoogste punt van onze reizen daar was de Kilimanjaro, maar hier konden we niet omhoog rijden, te veel sneeuw.
In 2008 hebben onze camper ingeruild voor een nieuwe. Hier hebben we toen met een A-frame een Suzuki Samurai achter gehangen. Dit ging prima, maar slepen op onverhard was een ramp wat betreft stof in de Suzuki. Verder ging het prima.
Omstreeks afgelopen Kerst hebben we twee weken met de Suzuki rond gereden in het noordwesten van Namibie, naar Marienfluss en tot aan de grens met Angola. Super was het: alleen maar rivierbeddingen en tracks.
In April 2010 hebben we alles online gezet en in 2 dagen was het verkocht. We hebben hier wel erg veel geluk gehad, we hebben in 5 jaar rijden geen cent verloren op deze campers en hadden we ook wat geld voor onze nieuwe aanwinst.