woensdag 28 december 2011

Rabat, Visum voor Mauretanie.


We zijn naar Rabat gegaan omdat we daar het visum voor Mauretanie moesten aanvragen.
Net voor Rabat troffen we 2 Landrovers met 6 Polen, die hun visum gingen ophalen. Deze gaven ons nog wat info. We besloten naar de camping (in wording) van Jochen en Halima te gaan. dit zijn de buren van de Nuevo Camping La Herradura. Zij hebben hier een groot stuk land waar ze van plan zijn om een camping te beginnen. We zijn dus de eerste camping gasten en hebben het maar Camping Seeblick (op z'n Duits) genoemd. De broer van Halima, Abdu woont hier met een grote herder genaamd Lux.
Vanmorgen op de motor naar de Ambassade. Het zicht was minimaal en het was nog erg koud op de motor zo vroeg. Gelukkig was het niet zo ver: 15 km. We hadden op het net de formulieren gevonden en waren mooi vroeg. Helaas werden onze formulieren afgekeurd, het waren 2 velletjes en het moest op een vel!!?? met tekst op de voor en achterzijde.
Dus alles weer overgeschreven en geprobeerd weer in de rij te komen. Iedereen probeert voor te dringen. Het hokje was maar 2x2 meter langs een muur. Hier krijg je wel het echte Afrika gevoel: geen ambassade gezien.
680 Dirham p/s voor een multiple entry visum, single entry is de helft, maar we deden dit met het idee dat als we misschien terug zouden moeten, we niet nog een keer weer naar een stad moeten om weer een visum te regelen voor een eventuele terugweg.
Met ruim een uurtje hadden we het rond en vonden we gelukkig een patisserie/boulangerie met goed gebak en koffie en kon Adrie weer bijkomen van de koude handen en voeten van het schrijven en staan.
Nog wat door de stad gestruind.
Morgen mogen we de paspoorten om 15.00 weer ophalen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten