vrijdag 9 maart 2012


Benin 07-03-2012.

De grens bij Porga ging makkelijk, het was niet druk, dus met 2 uurtjes waren we er door. Er was nog een probleem met het Laiser Passer, het tijdelijke invoer document: dit was voor een vrachtauto maar geldig voor 3 dagen? Toen hebben we het Carnet de Passages gebruikt, dat was ok. Van de douane moest ik voor het kantoor rijden voor controle, er hing een electriteits draad die ik over het hoofd zag en bleef hangen aan de camper. Het draadje gaf de geest, het was al meerdere keren aan elkaar geknoopt, dus ik was niet de eerste. Volgens de douane moest er een electricien komen om het te repareren. Nu dat kan ik zelf ook wel, maar nee dat mocht niet. Ik heb hem toen 10.000 CFA = 15,-€ gegeven en hem gevraagd of hij het voor dat bedrag kon afhandelen met de electricien. Geen probleem, het geld verdween snel in zijn zak en we mochten door.
We wilden meteen linksaf langs de rivier Pendjari NP in, maar bij het kantoor begrepen we dat we dan alleen konden overnachten in een hotel, waar je niet mocht camperen. Er zijn wel een camps, maar dan moest er een gids mee, die zich zo hard stond te verkopen dat we er gek van werden en we het niet zagen zitten om met die met eikel op stap te gaan. (moet je hem nog helemaal in de kost nemen ook!) Ook de bomen waren volgens de dame waarschijnlijk een probleem, dus zijn we naar de zuid ingang van het park gereden en gaan staan bij Alfred van camp Numi, een heerlijk camp met zwembad, onder de bomen en soms met wat stroom.
Omdat hij ook twijfels had of we met onze bak het park door konden, hebben we maar zijn Safariauto gehuurd en met Chavi als driver werd het een mooie, maar eigenlijk te lange rit, 220km. Wel veel gezien, maar erg warm. De volgende dag was rustdag!
Ik heb wel weer de dieseltank dicht gemaakt met een staal epoxy, het lijkt te werken.
De volgende dag zijn we zelf het park weer in gegaan met de DAF. De bomen waren geen probleem, alleen onder de toeganspoort konden we niet door, maar via de artiesten ingang lukte het wel. Er waren een paar loops die we niet konden doen ivm met bomen, maar de nieuw aangelegde paden zijn geen probleem. We zijn naar een meertje gereden en de eerste 45 km 1 Baboon gezien. Gelukkig kwamen er bij het water wat dieren drinken. Ivm met de warmte weer terug naar het camp en het zwembad in. Afred vroeg zich af of ik geen angst had voor zijn bruggetje, ik verzekerde hem dat ik er van uitging dat hij dit zelf had gebouwd (hij is Duits) dus dat het geen probleem zou zijn. Hij had daar zelf wat twijfels over.
Na 4 nachtjes relaxen naar Koussoukoingou, hoe komen ze toch aan zulke namen? In dit gebied leven nog mensen in kleine modderkastelen die soms al honderden jaren oud zijn. We hebben er 3 bezocht,heel interessant. Veel van de localen besnijden hun gezicht en hebben hele patronen van lidtekens (dit staat voor het dorp waar ze vandaan komen). Het word heel fijn gedaan dus valt het niet zo erg op, ik vond de Maori's van New Zeeland er spectaculairder uitzien.
We mochten bij het nieuwe centrum staan. Ik wilde graag wat stroom voor de airco en daar wilden die malloten ook nog 15.000,- CFA voor hebben, uiteindelijk zijn we op 6000,- CFA uitgekomen incl. overnachten.

De volgende dag naar Natitingou waar we wat inkopen konden doen op de markt en de mail ophalen. Dit was erg traag dus konden we niet het net op, alleen de mail. Toen naar de watervallen van Kota, een erg mooie plek met een net nieuw aangelegde lodge van de staat. We vonden een mooi plekje aan de waterfal om de middag te relaxen en we mochten de nacht blijven campen.

Vroeg op pad, nu we er, na bijna een week, achter kwamen dat we de klok een uur vooruit moesten zetten en we dachten al dat we zo vroeg opstonden. Om half acht waren we op pad en gaan 400 km zuidelijk naar de kastelen van de oude koningen in Abomey.

Gelukkig vielen de GPK (gaten per km) vandaag wel mee.

Tot een volgende keer.
Gr. Joop en Adrie.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten