zondag 8 januari 2012

De beste wensen nog voor iedereen.
Met de visums die we binnen hebben kunnen we vanaf 1 februari Mauretanie in.
We zijn, na afscheid van Abdul en Lux en na wat tanken en inkopen verder zuidelijk gegaan.
Op zoek naar een plekje voor Oud en Nieuw. We vonden via een zandpad een mooi plekje in de duinen bij het Plage Bibah en vierden hier onze rustigste Oud en Nieuw ooit: geen mensen, geen geknal.
Om 23.30 u. hadden we het gehad en met een tijdsverschil van een uur vonden we dat het wel 12 uur was en hebben we buiten naar de sterren gekeken, wat een serene rust, wauw.
Hierna naar Essaouira, een oude vestingstad waar je boven de deuren nog vaak het jaartal 1100 ziet staan. Het lijkt op sommige plaatsen ook wel alsof de tijd heeft stilgestaan.
Hierna vonden we een mooie camping in het surf Eldorado van Imsouane. Leuk, veel jongelui die hier uit alle delen van de wereld komen surfen. Het is ook een vliegstek, maar de wind paste alle dagen niet, dus een paar tourtjes gemaakt op de motor.

De volgende stop bij zal worden in Tiznit bij Mustapha, de zonnepaneel man. We hebben nog plaats voor een vierde paneel en hebben dan 835 watt/24V op het dak. Nou dan zijn we wel selfsuportant
en hebben geen stroom meer nodig als er een zonnetje is. Ook de nieuwe acculader tussen de dynamo en de accu's doet het goed en we krijgen nu ook de accu's vol met rijden. Nogmaals bedankt voor de tip Arend.
Wel mijn nieuwe accu van de motor gesloopt, ik had een paar keer het licht laten branden en moet nog een nieuwe halen.

Zo, we zijn weer bij. Tot een volgende keer.

2 opmerkingen:

 1. Het erfstuk van Joop doet het hier in La Herradura schitterend! We kunnen elke avond genieten van de Dakar race op RTL-7!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Joop en Adrie,

  Dat is wel heel toevallig, 2 paragliding instructeurs onderweg met een Daf naar zuid afrika.
  Inderdaad is onze truck eerst van Ad van Grootel geweest.
  Wij gaan waarschijnlijk half of eind Febr. richting Mauritanie. Wellicht kunnen we elkaar nog ergens treffen op de route naar ZA?
  ons Email adres is martenkommer@gmail.com als je wilt, kan ik je via de mail wel even ons 06 mummer geven.
  Dat is toch altijd wel makkelijk voor zo'n lange reis.
  Op dit moment staan wij in Marrakech.

  Groeten,

  Marten en Patty

  BeantwoordenVerwijderen