zondag 8 april 2012

De laffe tekkels??


Ja, we zijn weer terug in Marokko, een illusie armer, een ervaring rijker. Wat een gebied dat West Afrika en dan hebben we alleen nog de landen gedaan voor watjes!

Nee, het is niet een gebied waar we ons thuis voelden. Het is corrupt, gevaarlijk, vies en arm. Maar natuurlijk hebben we ook wel positieve dingen meegemaakt en mooie dingen gezien.
Het is niet ons ding om zulke landen te bereizen, het moet wel leuk blijven. We lezen dan de site's van de andere expeditie truck reizigers die op dit moment onder weg zijn en zien dan toch veel van dezelfde ervaringen. Lees het laatste verslag van Gerard en Wil er maar eens op na:
Of Jan en Mariska. http://www.travel2survive.com/
En dan kom je, net over de grens met Marokko een koppel Nederlandse fietsers tegen die naar Zuid Afrika willen fietsen en dan ook nog door Centraal Afrika. Ja, er zijn mensen die het doen, maar of dat afzien opweegt tegen de ervaringen die je opdoet en de gevaren die je moet doorstaan zal door iedereen anders worden ervaren.

Alle respect voor onze Thursty Turtle, alleen een lekke lasnaad van de dieseltank maar verder niets, zelfs geen lekke band. Er is niets los gerammeld of afgevallen. Wel hebben wel wat droogte scheuren in het houtwerk door de enorm droge lucht.
Natuurlijk is een compliment aan de chauffeur en mecanicien ook wel op zijn plaats

Gelukkig is de temperatuur nu ook met de helft gedaald en kunnen we na maanden weer eens onder het dekbed. We hebben wel allebei een verkoudheid opgelopen van naakt slapen met een ventilator er overheen of de airco aan, maar wat wil je als het niet afkoelt 's nachts tot onder de 30 graden.

We gaan nu proberen te verschepen naar Zuid Amerika in juli, hiervoor zullen we wel weer naar Nederland moeten rijden en daar zal Ma wel blij mee zijn.

Op Picasa staan nu ook wat filmpjes.

Tot een volgende keer.
Gr. Joop en Adrie.


2 opmerkingen:

 1. Goed om te lezen dat jullie weer veilig zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marten en Patty.

  Zijn ook omgedraaid en hebben ons bijna ingehaald.
  http://d-a-frika-ontour.reismee.nl/

  Gr Joop!

  BeantwoordenVerwijderen